Tabs

Hogeschool van Amsterdam | http://www.bib.hva.nl/hva-dm-rechten

dinsdag 17 januari 2012

Naamsverandering:
de HvA Mediatheek heet nu HvA Bibliotheek

Vanaf 1 januari is HvA Bibliotheek de nieuwe naam van de HvA Mediatheek.Twintig jaar geleden stond het woord "Mediatheek" nog voor een nieuw soort multimediale collectie. Tegenwoordig begrijpt iedereen dat een bibliotheek meer biedt dan alleen boeken en wordt het woord Mediatheek juist steeds minder goed begrepen.

Per 1 september 2011 vormt de Mediatheek samen met de Universiteitsbibliotheek de Bibliotheken HvA en UvA. Een goed moment om de Mediatheek dan ook weer Bibliotheek te noemen.

Nieuwe naam, dezelfde dienstverlening
De naam verandert, maar de HvA Bibliotheek biedt nog steeds:

Informatie
In de breedste zin van het woord: boeken en tijdschriften, maar ook toegang tot databanken, e-books, e-journals, webcolleges, multimediatoepassingen, etc.
Advies 
Studenten, docenten en onderzoekers kunnen bij de informatiespecialisten terecht over zoeken en vinden van informatie en het doen van e-onderzoek. de Bibliotheek geeft ook trainingen over het vinden van betrouwbare informatie.
Een stimulerende leeromgeving
Op acht HvA-locaties biedt de Bibliotheek studieplekken, leestafels en deskundig persoonlijk advies ter plaatse.
Digitale diensten
Opslag en beheer van scripties en publicaties in de HvA Kennisbank. beheren van referenties met tools zoals RefWorks en een zoekmachine voor het zoeken naar informatie in diverse databanken.
Floor
De Bibliotheek organiseert het leercentrum van de HvA in het Kohnstammhuis - met workshops en debatten, broedplaatsen en arena, tentoonstellingen en koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten