Tabs

Hogeschool van Amsterdam | http://www.bib.hva.nl/hva-dm-rechten

donderdag 2 februari 2012

Nieuwe webcursus en boek HvA informatievaardigheden

Het vinden van goede en betrouwbare literatuur vormt de basis van goed onderzoek doen. De HvA Bibliotheek presenteert een nieuwe website over dit onderwerp (vervanging van de HIT) en op 8 januari zal ook een boekpresentatie plaatsvinden over informatievaardigheden.

Website: STIP
Sinds 1 februari is de nieuwe webcursus informatievaardigheden van de HvA Bibliotheek te raadplegen op de website: stip.hva.nl. De cursus met de naam STIP (Smart Training Informatievaardigheden in de Praktijk) is bedoeld voor studenten en docenten en geeft onder andere antwoord op deze vragen: 
  • Hoe vergroot ik het resultaat van mijn zoekactie?
  • Zijn er trucjes om goede zoektermen te vinden?
  • Hoe kan ik controleren of een website betrouwbaar is?

Boekpresentatie EHBO op 8 februari
Journalist en taal historicus Ewoud Sanders maakte van zijn boek: Eerste Hulp Bij e-Onderzoek een speciale HvA-versie. Hij kreeg bij het schrijven suggesties van HvA lectoren, docenten en informatiespecialisten. Het werk is in eerste instantie bedoeld voor tweedejaars studenten. Na de lancering wordt het boek ook onder studenten en docenten verspreid. Studenten het werk ophalen bij het Bedrijfsbureau en docenten ontvangen het in hun postvak.

De lancering vindt plaats in het Kohnstammhuis op 8 februari van 16.00 - 17.30 uur. Jet Bussemaker zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Uiteraard is iedereen welkom bij de lancering. Meer informatie hierover is te vinden op de HvA website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten