Tabs

Hogeschool van Amsterdam | http://www.bib.hva.nl/hva-dm-rechten

donderdag 22 maart 2012

Digitale kaartenbak Refworks bevat nu ook de Leidraad stijl.

Digitale kaartenbak
Met het Refworksprogramma is het mogelijk om je eigen databank met literatuur samen te stellen. Interessante referenties van bijvoorbeeld artikelen kun je rechtstreeks overzetten vanuit een databank zoals, PiCarta of Science Direct, naar je eigen Refworks databank.

Literatuurlijst en citeren in MSWord
Nadat de referenties aan je eigen Refworksdatabank zijn toegevoegd, kun je ze ook weer exporteren naar een MS Word document. De literatuurverwijzingen kunnen in het document in de Leidraad-stijl worden weergegeven als literatuurlijst of referentie bij een citaat. (1)

Overal toegankelijk via internet
Omdat Refworks werkt via het internet is de databank die je samenstelt overal via het web in te zien en met je persoonlijke login en password te bewerken.

Jurisprudentie toevoegen
Refworks is gebaseerd op literatuur toevoegen. Via een omweg kan ook andere informatie, zoals  jurisprudentie, worden toegevoegd. De juridische informatiespecialist van de Universiteit van Amsterdam, Pascal Braak, heeft een heldere uitleg hierover gemaakt.

Meer informatie en vragen
Informatie en handleidingen zijn te vinden op de website van de HvA Bibliotheek. Mocht je nog vragen hebben of heb je hulp nodig, dan hoor ik het graag per email of kom langs bij de bibliotheek op de eerste etage in het Europahuis.


(1) Met dank aan de collega's van de UvA en UB Groningen die de Leidraad stijl voor Refworks hebben ontwikkeld en gedeeld met de HvA. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten